Pečen krompir s piščančjim filejem

Sestavine

(za 2 osebi)

  • 700g krompirja
  • 300g piščančjega fileja
  • 1 bučka
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • česen
  • ostra moka

 

  • zenf / gorčica
  • peteršilj
  • rožmarin
  • paprika v prahu
  • sol
  • poper
  • olje

Priprava

Najprej pripravimo meso. Po obeh straneh posolimo, popopramo in dodamo nekaj paprike v prahu nato pa še namažemo z zenfom. Meso nato prekrijemo s plastično folijo in postavimo v hladilnik za čas priprave ostalih sestavin.

Sedaj olupimo in narežemo krompir na večje kose. Dobro ga speremo in nato s servetom dobro osušimo. Bučko narežemo na kolobarje papriko pa na večje trakce. Sedaj prižgemo pečico na 200°C. S pomočjo papirnate brisačke pladenj rahlo namažemo z oljem.

Ko je pečica ogreta na 200°C krompir rahlo pomokamo, da se izognemo oprijemanju pladnja med peko in ga dobro premešemo nato pa stresemo na pladenj in enakomerno razporedimo. Pladenj s krompirjem damo v pečico za cca. 20 minut in med tem dvakrat premešamo.

Po 20ih minutah pladenj vzamemo iz pečice in dodamo še meso, bučke in papriko.

Sedaj pečemo približno še 15 minut in nekje po 8-10 minutah meso obrnemo.

Po približno 35 minutah lahko pladenj vzamemo iz pečice in postrežemo.

Pa dober tek.