Krompirjev golaž

Sestavine

(za 2 osebi)

  • 1x večja čebula
  • 300-400g krompir
  • 1-2 korenje
  • 2x kranjska klobasa ali hrenovke
  • goveja kocka 1x
  • kumina v prahu

 

  • lovorjev list 2x
  • paradižnikova mezga / ekstrakt
  • sol
  • poper
  • olje

Priprava

Čebulo nasekljamo na čim manjše koščke. V lonec z malo olja stresemo čebulo in jo 15-30 minut dušimo na majhnem ognju / nizki temperaturi. Po potrebi rahlo zalivamo z vodo, da se ne zažge.

Nato dodamo narezan krompir in korenje ter zalijemo z vode, da pokrijemo vsebino. V vodo dodamo govejo kocko, kumino, lovorjev list, malo posolimo in popopramo ter premešamo.

Po tem dodamo še klobaso in, ko zavre dodamo še paradižnikovo mezgo / ekstrakt, da se obarva lepo rdeče. Če imamo hrenovke jih dodamo zadnjih 5 minut kuhanja, da nam ne počijo.

Kuhamo še dokler se krompir ne skuha.

Pa dober tek.