Sestavine
(za 2 osebi)
- 1x večja čebula
- 300-400g krompir
- 1-2 korenje
- 2x kranjska klobasa ali hrenovke
- goveja kocka 1x
- kumina v prahu
- lovorjev list 2x
- paradižnikova mezga / ekstrakt
- sol
- poper
- olje
Priprava
Čebulo nasekljamo na čim manjše koščke. V lonec z malo olja stresemo čebulo in jo 15-30 minut dušimo na majhnem ognju / nizki temperaturi. Po potrebi rahlo zalivamo z vodo, da se ne zažge.
Nato dodamo narezan krompir in korenje ter zalijemo z vode, da pokrijemo vsebino. V vodo dodamo govejo kocko, kumino, lovorjev list, malo posolimo in popopramo ter premešamo.
Po tem dodamo še klobaso in, ko zavre dodamo še paradižnikovo mezgo / ekstrakt, da se obarva lepo rdeče. Če imamo hrenovke jih dodamo zadnjih 5 minut kuhanja, da nam ne počijo.
Kuhamo še dokler se krompir ne skuha.
Pa dober tek.