Domača pica

Sestavine

(za 2 osebi)

  • 1/4 kocke kvasa
  • 1 skodelica vode
  • 3 skodelice moke
  • 2 ščepca soli
  • 4 žličke olivnega olja
  • paradižnikova omaka
  • 3-4 stroke česna
  • poper

 

  • bazilika
  • origano
  • suha salama
  • 125g mozzarela
  • sir
  • olive
  • čebula

Priprava

Predno razvaljamo testo prižgemo pečico na 300°C, da bo ogreta, ko bomo vanjo postavili pico. Testo razdelimo na pol in vsak kup testa razvaljamo, dodamo paradižnikovo omako, naribamo mozarelo, sir in dodamo suho salamo, olive, papriko, čebulo in karkoli drugega še želimo. Nato v ogreto pečico danemo pico, spodaj pod njo pa manjšo kovinsko posodo z vodo.

Skupaj tako pečemo okoli 8 minut in pica je pripravljena.

Domača pica pred peko

Pa dober tek.

Testo

  • v skodelici zmešamo 1/4 kocke kvasa, 1 žlička sladkorja, 1 žlička moke, toplo vodo(pokrije sestavine) in počakamo približno 10-15 minut
  • nato zlijemo v večjo posodo, kjer bomo pripravili testo, v skodelico dotočimo vodo do vrha(brez izpiranja) in dolijemo le-to v večjo posodo
  • dodamo 1 skodelico moke in zmešamo, da izginejo vse grudice
  • dodamo 4 žličke olivnega olja in žličko soli ter premešamo
  • dodamo še drugo skodelico moke in zopet zmešamo ter nato še tretjo in ponovimo mešanje
  • testo nato pregnetemo in po potrebi, če se preveč lepi dodamo malo moke (gnetemo vsaj 3-4 minute ali 300-400 pritiskov)
  • testo pustimo vzhajati v pokriti posodi vsaj 45 minut na toplem

Paradižnikova omaka

Med tem, ko testo vzhaja pripravimo omako.

  • v posodo nalijemo malo olivnega olja in nanj stisnemo 3-4 stroke česna
  • česen malo popražimo, da zadiši (pazimo, da ne preveč, ker ima potem grenak okus)
  • dodamo paradižnikovo omako (po želji, kolikor je želimo)
  • dodamo še začimbe: malo popra, ščepec soli, origano in baziliko
  • vse skupaj dobro premešamo in pazimo, da se ne pregreje preveč, ni potrebno da zavre, pomembno je le, da so sestavine dobro premešane